Еден од најкорисните уреди претставени на CES оваа година е TestDrop. Минијатурниот уред може да одреди дали некоја вода е добра за пиење или можеби е загадена. Уредот секако ќе биде покорисен на локации каде до чиста вода се доаѓа потешко. Секако ќе биде корисен и во случај на природни катстрофи, по кои нема чиста […]

Прочитај повеќе

Watly е стартап кој сака да биде најголем соларен компјутер во светот. Знаеме дека струјата, водата и интернетот се столбовите на денешната цивилизација од 21-иот век, како што вели креаторот на Watly, Марко Атсиани, но тие основни потребни не се достапни секаде подеднакво. Oва е инфраструктурна солуција која може да помогне на многу луѓе низ […]

Прочитај повеќе