Сервисот за локација, сервисот за проширена, аугментирана реалност, и сервисот за споделување презентации и документи се меѓу 31 пионери на технологијата за 2011 година, според Светскиот економски форум.

Прочитај повеќе

Greenpeace, еколошката организација, откако го искористи Facebook да го „победи“ Nestlé, велејќи дека „друштвените мрежи можат да ја спасат планетата“, сега се сврте на самата мрежа бидејќи гради дата центар кој користи струја генерирана од јаглен.

Прочитај повеќе