Двете автономни возила кои биле дел од две неповрзани сообраќајни незгоди, според првите податоци, биле со вклучен автономен мод. Едното возило е Tesla Model S, а второто General Motors Chevy Bolt, пренесе BBC. За среќа во несреќите нема жртви, иако има повредени. Возилото од Tesla се удрило во задниот дел на паркиран против пожарен камион. […]

Прочитај повеќе

General Motors ќе биде првиот производител на автомобили кој ќе го додаде говорниот асистент на Apple во новите Chevrolet Spark и Sonic модели. BMW, Toyota, Mercedes, Honda и Audi веќе најавија дека и тие ќе го интегрираат Siri во своите електронски системи. Интеграцијата е всушност додавање на копче на воланите преку кое може да се […]

Прочитај повеќе

(ова е гостински текст на Oгнен Плавевски, кој веќе подолго време се занимава со дизајн. Повеќе за Огнен на неговиот LinkedIn профил)
 
Овие денови имав задоволство да пазарам за нов автомобил. Иако новиот автомобил кој го купив беше по моите стандари, онлајн потрагата по него дефинитивно не задоволи кај дел од дистрибутерите. Скоро сите брендови кои ги побарав беа до некој степен застапени со веб сајт, но имање веб сајт не значи и информирање на потрошувачите за понудата и цените на автомобилите. Веб сајтовите се разликуваа по технологии од обични HTML страни, до по џиџе флеш страните (и морам да признаам по нефункционални), од неажурирани, до редовно одржувани, и до оние кои ги имаа ради реда.

Прочитај повеќе