WhatsApp претстави своја веб верзија со која ќе може да се четува и преку десктоп компјутерите. Засега веб верзијата е достапна за корисниците на Android и Windows Phone, но не и за корисниците на iOS бидејќи WhatsApp вели дека „има ограничувања кај платформата на Apple“. Во најавата се вели дека секој корисник на апликацијата, освен […]

Прочитај повеќе

WhatsApp објави дека нивната апликација сега се користи од 300 милиони корисници секој месец. Над 20 милиони активни корисници, апликацијата има во Германија, Мексико, Индија и Шпанија. Корисниците на WhatsApp сега споделуваат 11 милијарди, а примаат 20 милијарди пораки дневно, јавува AllThingsD. Заедно со бројот на корисници, WhatsApp објави дека сега апликацијата поддржува и гласовни […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа официјално ја објави својата Мessenger апликација за Windows само неколку часа откако израелскиот блог TechIT објави линк за симнување на апликацијата. Facebook Мessenger за Windows е апликација преку која може да си четувате со пријателите и да ги следите постовите и активностите преку Ticker. На апликацијата ги имате и нотификациите, како и директните […]

Прочитај повеќе

Проблемот со Facebook четот е што го користиме за да разговараме со неколку пријатели, но не и со сите онлајн пријатели. Затоа постои опција за да се филтрира четот и да се остават само луѓето со кои си муабетите.

Прочитај повеќе