Проблемот со Facebook четот е што го користиме за да разговараме со неколку пријатели, но не и со сите онлајн пријатели. Затоа постои опција за да се филтрира четот и да се остават само луѓето со кои си муабетите.

Прочитај повеќе

Fаcebook најави дека ќе ја прекине поддршката за девет години стариот Internet Explorer 6, бидејќи прелистувачот самиот не ги поддржува подобрувањето на таа чет опцијата.

Прочитај повеќе

Microsoft го објави подобрениот Windows Live Essential бета 2 пакетот кој сега е достапен за симнување. Пакетот содржи бесплатни Windows програми како Live Mail, Writer, Photo Gallery, Family Safety, Bing Toolbar… и најинтересниот – Windows Messenger кој сега има Facebook чет.

Прочитај повеќе

Facebook го поврати четот кој беше тргнат бидејќи се откри неверојатен пропуст во приватноста. Пропустот првин беше откриен од TechCrunch кои објавија дека со искористување на „Preview my Profile” од сетинзите за приватност можеше да се прегледуваат сите четови на вашите пријатели.

Прочитај повеќе

Clobby е Facebook апликација за комуникација со можност за групен чет. Апликацијата е многу поефикасна од примарниот чет на Facebook. Не само што е на поголем екран и не се појавува на сите отворени Facebook табови, туку можете да разговарате со повеќе пријатели одеднаш.

Прочитај повеќе

Inbox2 се престави на Plugg 2010 конференција како клиент кој ги собира сите мејлови и профили на едно место. Пример, на Inbox2 може да си ги прегледувате Facebook и Twitter постовите, како и да читате имејлови преку Gmail.

Прочитај повеќе

Дали би сакале да играте рулет со интернетот? Ако да, тогаш вклучете ја вашата веб камера и кликнете старт на ChatRoulette. ChatRoulette е креација на 17 годишен руски студент Андреј Терновски и е чет сервисот со кој запознавата рандом странци и разговарате со нив. Можеби ви звучи хазардерски да комуницирате со тотални странци на интернет. […]

Прочитај повеќе