Корисниците на Foursquare отсега ќе можат да ги чекираат и своите пријатели, но ќе мора да имате дозвола од нив за тоа. Досега можевте да ги спомнувате пријателите кога се чекиравт,е но не и да ги чекирата, па корисниците користеа трети апликации за да го направат ова. Отсега ќе може да ги селектирате пријателите и […]

Прочитај повеќе

На 4-ти декември 2011-та, македонската Foursquare заедница стана прва на Балканот која успеа да ја отклучи Super Swarm значката. Во периодот од 13 до 16 часот над 290 корисници се чекираа (споделија локација) од трговскиот центар Рамстор во Скопје. Настанот беше навистина успешен, добро организиран, добро посетен и имаше добра реакција од Рамстор, и од […]

Прочитај повеќе

Според 4sq, едно од најчестите чекирања на локацискиот сервис доаѓа токму од настаните, и дека корисниците не сакаат да споделат локацијата на која се одржува настанот, туку сакаат да споделат дека се на настан, на концерт, кино, на натпревар. Сега Foursqure ќе овозможи да се чекираат од настани. За да го овозможи ова Foursquare ќе […]

Прочитај повеќе

Американскиот претседател Барак Обама и Белата куќа сега се на Foursquare. Профилот на Белата куќа на локацискиот сервис ќе содржи совети и препораки за како да се комуницира со администрацијата, историски информации и други детали, како и листа на места каде што претседатолот ќе се чекира. Корисниците кои ќе го следат профилот ќе ги добиваат […]

Прочитај повеќе

Да ја одбележиме оваа доста луда ситуација, направивме мал инфографик, вели Foursquare прославувајќи 10 милиони корисници кои се расположени да ја споделат својата локација со светот.

Прочитај повеќе

Алатката за споделување локација Facebook Places сега е активирана и за македонските корисници да можат да се чекираат, односно да тагираат места на Facebook кои ќе си добијат своја страна која ќе може да се едитира со слики и информации.

Прочитај повеќе

Foursquare, локалицискиот сервис за кој ви направивме водич стартуваше нова 3.0 верзија донесувајќи неколку новини за скоро 7.5 милиони корисниците кои сакаат да ја споделат локацијата со светот.

Прочитај повеќе

Можеби е чудно, малку застрашувачки да се споделува локација со стотина пријатели на друштвените мрежи, но гео-локациските сервиси стануваат хит во светот, но и во Македонија каде еден мал стартап станува интересно хоби за многу корисници.

Прочитај повеќе

Сервисот за споделување локација сподели информација дека надмина 6 милиони корисници, и дека забележал раст од 3.400% во последната година во поглед на корисниците и бројот на чекирања (чекирање е кога корисник ќе одбележи своја локација).

Прочитај повеќе

Астронаутот на НАСА, Даглас Вилок ја доби „NASA Explorer“ значката на Foursquare откако се чекираше на Foursquare од 354 километри над Земјата додека патуваше со брзина од 28.000 километри на час. Значките се еден вид игра на Foursquare, собирањето значки носи и награди, што ги поттикнуваат корисниците да го користат сервисот. Ако ја покаже значката астронаутот Вилок ќе добие бесплатен сладолед за аустронаути. :)

Прочитај повеќе

Foursquare е доста популарна друштвена мрежа за локација (популарна и во Македонија), но е мала, скоро непозната друштвена мрежа со околу 2-3 милиони корисници. Затоа со стартувањето на новиот Facebook Places сервис се очекуваше Foursquare да биде згазен од гигантот кој има над 500 милиони корисници.

Прочитај повеќе

Facebook Places е сервис на мрежата за споделување на локација. Пример, ако сте на концерт, сакате да го споделите искуството и преку мобилниот телефон објавувате нов статус кој се појавува на вашиот Facebook профил + ќе можете да ги тагирате пријателите.

Прочитај повеќе