I can has Cheezburger? мрежата стартуваше официјална апликација за iPhone, со што ги пресели lol мачките и на мобилните телефони, иако тие веќе беа присутни преку апликации креирани од фанови.

Прочитај повеќе

Mачките, фејлови, цртежите од тролови кои подоцна ќе станат интернет мемиња, популарни слики користени за се и секаква шега, стануваат доста сериозен бизнис. Дел од неодамна собраниот 30 милиони долари вложен капитал Cheezburger го искористи во проширување на својата империја додавајќи го Know Your Meme за сума со седум цифри.

Прочитај повеќе

Користејќи Photoshop, луѓето го хакнуваат значењето, вели Бен Ха основачот на секогаш забавните Cheezburger сајтови на Web 2.0 самитот.

Прочитај повеќе