Google започна со глобално издавање на новиот сервис за текст разговор, Chat. Целта на овој сервис ќе биде да ги замени SMS пораките на Android уредите. Chat е името за корисниците, а оригиналното име на технологијата е Universal Profile for Rich Communication Services (RCS). Иако технологијата е отидена далеку напред, SMS пораките воопшто не доживеаа никаков […]

Прочитај повеќе

Сега може да четувате директно со вашите Facebook пријатели преку Skype 5.5 beta верзијата за Windows. Skype 5-ката го интегрираше Facebook во клиентот, овозможувајќи да се следи што се случува на друштвената мрежа, а сега со новата 5.5 верзија Skype ја добива целоснота интеграцијата со Facebook.

Прочитај повеќе

Fаcebook најави дека ќе ја прекине поддршката за девет години стариот Internet Explorer 6, бидејќи прелистувачот самиот не ги поддржува подобрувањето на таа чет опцијата.

Прочитај повеќе

Facebook го поврати четот кој беше тргнат бидејќи се откри неверојатен пропуст во приватноста. Пропустот првин беше откриен од TechCrunch кои објавија дека со искористување на „Preview my Profile” од сетинзите за приватност можеше да се прегледуваат сите четови на вашите пријатели.

Прочитај повеќе

Google го подобри својот Docs сервис збогатувајќи го етирот за документи со додатни опции меѓу кои и едитирање во реално-време, односно можете да ги гледате сите промени до најмалиот знак. Додаден е и чат од страна со цел да се разговараат промените.

Прочитај повеќе