Македонската апликација Challenger е започна на Startup Weekend 2018. Идејата на апликацијата е едноставна, преку натпреварување и награди ги мотивира корисниците да направат нешто добро за општеството и за планетата. Корисниците на Challenger секој ден пешачејќи или возејќи велосипед превоз завршуваат предизвици за кои добиваат поени. На крај овие поени може да се искористат за […]

Прочитај повеќе

На минатогодишното издание на Startup Weekend Skopje, се разви идејата за поттикнување на подобро општество од група млади луѓе кои неисцрпно работеа во текот на викендот. Тие креираа решение со кое се охрабрува пешачењето и возењето велосипед, каде секој изминат километар е награден. Со што успеаа да земат 1 награда од Balkan Green Foundаtion и […]

Прочитај повеќе

Во октомври 2018 се одржа седмото издание на Startup Weekend во Македонија, каде над 50 млади ентузијасти учествуваа и ги развиваа своите идеи во реални бизниси. Дел од тимовите продолжија со развојот на своите идеи, како што се дечките од тимот „Challenger“. Challenger, името кое го носи и нивната платформа за социјално претприемништво, има за […]

Прочитај повеќе