Facebook воведе опција во својот чет да може да ги користите лицата на пријателите, или другите познати личности, пример Чак Норис, Обама, Чек Спароу, и всушност сите што имаат профил на Facebook, вклучувајќи ги и брендовите. Новината во Facebook чет ги прикажува профил сликите на секој профил, а функционира така што се додаваат две загради […]

Прочитај повеќе

Пред точно седум години, на 23 ноември Blizzard го стартуваше досега нивниот најпопуларен проект World of Warcraft. Од тогаш поминаа неверајтни и забавни седум години. За седмииот роденден на WoW Blizzard ги награди играчите со мал токен и писмо заблагодарувајќи им се на довербата. Но можеби најинтересното нешто претставено за роденденот беше телевизиската реклама со […]

Прочитај повеќе

Чешки безбедносни експерти открија ботнет мрежа и ја крстија како „Чак Норис“. Оваа ботнет мрежа – мрежа од инфицирани со вирус компјутери – се шири така што со помош на малициозен софтвер пробива рутери и DLS модеми. Малициозниот софтвер ги пробива рутерите така што им ги погаѓа едноставните лозинки, како на пример: admin, 123456, password…

Прочитај повеќе