Ко-оснивачот на YouTube, Чед Хурли се повлече од позицијата извршен директор на видео сервисот. Тој ќе остане во компанијата, но ќе делува како советник, оставајќи ја директорската одговорност на Сaлар Камандар, поранешен претседател на веб апликации во Google.

Прочитај повеќе

Студент од Станфорд универзитетот доби работа во YouTube откако го креираше YouTube Instant. Импресиониран од Google Instant Ферос Абокадија на својот цимер му рече „се кладиме дека ќе направам YouTube Instant за еден час“. Три часа подоцна тој го објави сервисот.

Прочитај повеќе

Прво, среќен 5-ти роденден YouTube! Популарниот видео сервис во пост славејќи го својот роденден објави неверојатна информација дека сервисот забележува над 2 милијарди посети на ден! За споредба тоа е двојно повеќе од гледаноста на трите најголеми телевизии во САД.

Прочитај повеќе