Yahoo од следната недела има нов извршен директор. Скот Томпсон, кој го водeше тимот за онлајн плаќање на PayPal, ќе го преземе кормилото на интернет пребарувачот кој во последниве години се наоѓа опколен со прејака конкуренција. Yahoo во семптември ја отпушти Керол Бартц, а до сега компанијата беше водена од бордот кој одби две понуди […]

Прочитај повеќе

Досегашнииот извршен директор Ерик Шмит, кој го водеше Google 10 години, почнувајќи од 2001-ва кога основачите Лери Пејџ и Сергеј Брин имаа само 28, односно 27 години, се повлече од функцијата наведувајќи во блог пост дека одлуката е „заради поедноставување на менаџментската структура и забрзување на одлуките“.

Прочитај повеќе

Сервисот за микро-блогирање во 140 карактери ги стартуваше Promoted Accounts, односно својата нова маркетинг шема. „Промовираните профили“ се исти како што пишавме претходно, работат така што се појавуваат во Who to Follow листата за сугестии. Целта е компаниите и сите заинтересирани да допрат до повеќе Twitter корисници и со тоа да имаат поголем број следбеници кои ќе ги читаат промотивните твитови. Промовираните профили нема да се појават ако никој од вашите следбеници и луѓето што ги следите не го следат тој профил.

Прочитај повеќе