Startup Spotlight е стартап натпревар, кој е дел од How to Web, една од поголемите конференции за технологија во Централна и Источна Европа. Натпреварот има награден фонд од 20.000 долари, но уште поважно им нуди можност на стартапите да се претстават пред регионална и интернационална публика, составена од „клучни луѓе во европскиот технолошки екосистем“, како […]

Прочитај повеќе

Се сеќавате на анкетата за состојбата на стартап сцените во 15 земји од Централна и Источна Европа? Сега Inventures.eu ги објавирезултатите кои откриваат дека 69 отсто од стартапите очекуваат поголема парична поддршка, но добар дел од нив очекуваат и поголема слобода од влијанието на инвеститорите. Над 300 стартапи од 15 земји се изјаснија во анкетата […]

Прочитај повеќе

Etarget направи инфографик кој го сумира истражувањето од 250 страни на IAB Europe за состојбата на Интернетот во Централна и Источна Европа.

Прочитај повеќе