CCleaner прелистувачот се рекламира дека е како и секој друг прелистувач, само побрз и побезбеден. Доколку ви здосади секојдневната работа преку Chrome, или Firefox, би можеле да го проверите и најновото чедо на Piriform. CCleaner Browser се фокусира на нудење бројни опции и алатки за приватност, како автоматско блокирање реклами, спречување обиди за фишинг, но […]

Прочитај повеќе

Доколку сте разочарани од насоката во која се движат најновите верзии на CCleaner и едноставно барате достојна замена која нема да ве гуши со анти-потрошувачки политики, пружете му шанса на BleachBit. Целта на BleachBit е да отстранува ѓубре, непотребни работи кои се вдомиле во вашиот хард диск. Паралелно со ова, алатката ја штити вашата приватност […]

Прочитај повеќе

Кога се работи за периодично и бесплатно „чистење“ на вашиот компјутер, обично се оди со CCleaner. Со години наназад, алатката врши повеќе од солидна работа во одделот за освежување и забрзување на работата на вашиот оперативен систем. Но, CCleaner е далеку од единствената алатка која е добра во исполнување на таквата мисија и, доколку барате […]

Прочитај повеќе

Изгледа дека хакирањето на CCleaner е многу поголем проблем отколку што првично се претпоставуваше. Истражувачите кои го открија пропустот, сега сметаат дека проблемот е многу поголем. Напаѓачите иако користеле масовен напад, сепак биле фокусирани на 20 технички компании, јави Wired. Малициозниот код е пронајден во 32-битната верзија 5.33 на CCleaner, дистрибуирана од 15 август до 12 […]

Прочитај повеќе

Алатката CCleaner која милиони корисници ја користат за оптимизација и подобра работа на компјутерите беше користена за малициозни цели. Алатката е едноставна за користење, па затоа и има стотици милиони корисници. Од Piriform тврдат дека алатката има 2 милијарди преземања. Хакери го искористија софтверот и во него сместија малициозен код кој им овозможи дополнително да […]

Прочитај повеќе

Вашиот Windows оперативен систем знае да разочара по подолго време користење и да понуди работна околина која не е подеднакво брза и функционална како што ја паметите. Таквото нешто би можело да произлегува од проблеми во регистарот, грешки со дозволи за одредени фајлови, несакани последици од update процеси или пак оштетени системски фајлови. Windows Repair […]

Прочитај повеќе

Еден од најпопуларнитре бесплатни антивируси, Avast, ја купи компанијата Piriform. Ако не ви е познато името, најверојатно ви е познат нивниот софтвер CCleaner. Piriform е девелопер на софтвер за оптимизација на работата на компјутерите и за отстранување на несаканите фајлови. Компанијата има неколку производи, а досега CCleaner е преземен над 2 милијарди пати. Avast веќе […]

Прочитај повеќе

Стандардната процедура за отстранување софтверски апликации знае да биде нецелосна и, во поголемиот дел, го отстранува дрвото, но не и корените. Како резултат на ова, хард дискот и оперативниот систем се непотребно оптоварени и би можеле да се окарактеризираат со забавено извршување на одредени процеси. Revo Uninstaller 2.0 е бесплатната апликација која ги отстранува тврдоглавите […]

Прочитај повеќе

Според објаснувањето на Piriform, создавачот на бесплатната програма CCleaner (оргиналното име му беше Crap Cleaner) е алатка која служи за оптимизација на системот и за зачувување на приватноста и Ви помага да ги отстраните трагите кои ги оставате со користење на компјутерот. Програмот отстранува непотребни фајлови со што ослободува простор и меморија и овозможува подобра работа на компјутерот

Прочитај повеќе