Неколку регионални стартапи се главни добитници во финалето на Catch наградите. Настанот  се одржа на 27, 28 и 29 септември во „Југословенска кинотека“ во Белград. Од шесте одбрани победници 4 се од Србија, 1 од Косово и 1 од Украина. VisMedic, mBrainTrain, FriendRecap и Ci Gel, се српските стартапи, а Formonе косовскиот стартап кои се помеѓу победниците. VisMedic […]

Прочитај повеќе

Foundcenter Белград го претставува првото издание на CATCH 2016, настан кој ќе се одржи на 27, 28 и 29 септември во Белград. Настанот е можност за стартапите од Југоисточна Европа да се претстават пред инвеститорите, и ако се доволно добри да привлечат инвестиција до максимални 1 милион евра. Компаниите кои можат  да се пријават се речиси од […]

Прочитај повеќе