Cataclysm, третото продолжение на масовната онлајн игра World of Warcraft, стана и најпродаваната PC игра во првиот месец со над 4.7 милиони продадени копии секоја по 40 долари што резултира во 188 милиони долари. Интересно само во првиот ден се продадоа рекордни 3.3 милиони парчиња.

Прочитај повеќе

Третото продолжение на масовната онлајн игра World of Warcraft се продаде над 3.3 милиони парчиња во првите 24 часа од стартувањето на продажбите, објави Blizzard додавајќи дека Cataclysm сега е најбрзо продаваната видео игра за PC на сите времиња надминувајќи го рекордот од ноември 2008 на… изненадување?… на Wrath of the Lich Kings, претходното продолжение на World of Warcraft.

Прочитај повеќе

За само два дена од објавувањето, видео трејлерот на World of Warcraft: Cataclysm е погледнат над 2 милиони пати. Сепак може да се очекува видеото да стане уште поголем хит бидејќи масовната онлајн игра World of Warcraft има над 12 милиони играчи ширум светот.

Прочитај повеќе