По неколку месеци поминати во тестови, Facebook е подготвен да ја презентира новата алатка за рекламирање Canvas. Canvas е креиран за паметните уреди, поточно оние корисници кои ја користат мобилната апликацијa на Facebook. Она што го овозможува Canvas е создавање на нов вид реклами кои ќе и овозможат на социјалната мрежа зголемена заработка од мобилните […]

Прочитај повеќе

Закерберг комплетно греши кога мисли дека анонимноста е кукавичка, вели Кристофер Moot Пол, основачот на познатиот и контроверзен форум 4chan за време на South By Southwest конференцијата додека го презентираше својот нов проект Canvas.

Прочитај повеќе


Петата бета верзија на Mozilla Firefox 4 го претстави аудио API-то, има промена на менијата за Windows верзијата и сега хардверска акцелерација е вклучена по зададено (default), што ќе го направи прелистувачот побрз, ќе има побрза графика и побезбеден HSTS протокол кој инсистира Firefox секогаш да користи безбедна конекција.

Прочитај повеќе

Kористејќи ги новите HTML5 веб стандарди, програмерот Дајл Харви направи игрива верзија на Pacman објавувајќи ја на својот блог.

Прочитај повеќе