По повод 15 годишниот роденден, Google синоќа го објави новиот алгоритам за пребарување кој го носи името Hummingbird. Новиот алгоритам влијае врз 90 отсто од пребарувањата, нуди подиректни одговори на корисничките прашања, а во функција е околу еден месец. Hummingbird е најголемата промена која Google ја има направено после воведувањето на алгоритамот Caffeine во 2010 […]

Прочитај повеќе

Google најави дека ќе го освежи својот алгоритам за индексирање на веб страници со цел да се прикажуваат што понови резултати. Ова е една од поголемите промени на алгоритамот за индексирање на Google, Caffeine, и ќе влијае на 35 отсто од пребарувањата, подобро одредувајќи кога да бидат прикажани важни навремени резултати, а кога не. Според […]

Прочитај повеќе

Caffeine нуди 50 отсто посвежи резултати од интернет пребарувањето од претходниот индекс, вели Google додавајќи дека „дали се работи за вести, блог или форум пост сега ќе најдете линкови до релевантна содржина многу побргу откако ќе е објавено.“

Прочитај повеќе

Советов е превземен од блогот на iZak Solutions и е напишан од Сања Заковска. Го превземаме бидејќи е одличен совет со одлични апликации за секој Mac корисник.

Прочитај повеќе