Rufus е одамна докажано софтверско решение кое ви дозволува на лесен начин да се справите со ISO форматите на слики за бројните оперативни системи, независно дали се работи за Windows, или Linux. Со Rufus можете да ги направите таквите слики бутабилни преку USB драјвови за да системот се покрене преку самото USB и ви дозволи […]

Прочитај повеќе

Секој пат кога сакате да форматирате хард диск и реинсталирате оперативен систем потребен ви е бутабилен медиум на кој се наоѓа сликата од оперативниот систем. Таквите слики (image) за Windows или Linux се во форматот ISO и она што обично се прави е да се изрежат таквите фајлови на CD или DVD и со нив […]

Прочитај повеќе

Кога го стартувате Windows, оперативниот систем кој се користи од неколкумина корисници потребна ви е лозинка за да влезете во Windows-от. Влатко Дојчиноски, или FuUuUzZzZy, како што е познат на форумот, склопи одличен туторијал како да се пробиjaт тие лозинки вклучувајќи го и административниот профил т.е. профилот со кој може да се променува оперативниот систем, пример: да се инсталираат едни програми, а да се бришат други.

Прочитај повеќе