Во светот постојат голем број на интернет компании кои прават огромни приходи, вредат многу пари, а се стари само неколку месеци, или пак постојат неколку години, но дури во последните неколку месеци се имаат стекнато со огромна популарност и финансиска издржливост. Business Insider направи листа на највредните интернет компании кои во краток временски период имаат […]

Прочитај повеќе

Интернетот е поголем од било кога. Експанзијата на нови сервиси, експоненцијалниот раст на нови корисници, веб компании кои растат со неверојатна брзина. Можеби е изненадувачки фактот кој следи, но бројките покажуваат дека за ова виновни се – жените.

Прочитај повеќе

Денешен стартап може да биде утрешниот Google или Facebook. Подолу се неколку стартап компании и сервиси од две натпреварувања, ТechCrunch Distrup и Startup 2010.

Прочитај повеќе

Како и своите конкуренти Apple ќе овозможи синхронизација на Fаcebook контактите во iPhone, пренесува Business Insider, додавајќи дека тоа ќе биде откриено на 7 јуни на Apple конференцијата за девелопери каде ќе се престави и новиот iPhone.

Прочитај повеќе