Федералната комисија за комуникации неодамна направи промени на законот за интернет неутралност. Поради овие промени интернет провајдерите ќе имаат отворени раце за регулирање на интернет сообраќајот. Можеби оправдано, дел од Американците и креаторите на содржини од САД се сомневаат во добрите намери на провајдерите. Whopper Neutrality е кампања на Burger King со  која ланецот ресторани […]

Прочитај повеќе

WhopperCoin e името на најновата крипто валута. Станува збор за валута која ќе ја користи ланецот ресторани за брза храна Burger King во Русија. Посетителите на рестораните ќе добиваат по еден WhooperCoin за секоја рубља потрошена во ресторанот. Кога корисникот ќе собере 1.700 парички ќе може да ги потроши на еден Whooper сендвич. За бесплатен […]

Прочитај повеќе