АMD влезе во Гинисовата книга на рекорди за постигнување на „наголемата фрекфенција на компјутерски процесор“. Рекордот е поставен со новите FX процесори базирани на Bulldozer архитектурата, малку течен азот, малку течен хелиум, и „тим од елитни експерти за оверклокување“. Тимот на AMD успеаја да направат 8-јадрениот декстоп процесор да постигне брзина од 8.429 GHz. Претходниот […]

Прочитај повеќе

Има најава дека AMD ги враќa FX процесорите кои овојпат ќе ја имаат новата Bulldozer архитектура, што може да ги направи конкурентни на Intel-oвите процесори. Како и секогаш, веста привлече доста интересни дискусија од хардвер ентузијастите на форумот.

Прочитај повеќе