Pinterest е веб страна изградена од мал тим во сончевото Пало Алто, Калифорнија, која ви овозможува да ги сочувате и организирате сите прекрасни работи на кои ќе налетате додека сурфате на веб. Воедно, тоа е место кое служи како ефектен букмаркинг сервис кој можете да го споделите со сите и страна која ви дозволува совршено  […]

Прочитај повеќе

Чед Хурли и Стивен Чен, луѓето кои во 2006-та го стартуваа YouTube, го купија сервисот за онлајн букмаркирање на страници Delicious. Delicious претходно беше во власништво на Yahoo, купен во 2005-та, кои од тогаш не направија многу да го надградат сервисот и изјавија дека подобро е да го продадат сервисот отколку да го изгасат комплетно.

Прочитај повеќе

Достапна е официјалната Firefox 4 Мобиле верзија за Android и Maemo телефоните. Една од поважните новини во Firefox 4 Mobile има опција за синхронизација на сите букмаркови, историја на пребарувањето, лозинки и дури и отворени табови со десктоп прелистувачот.

Прочитај повеќе

Rockmelt е нов и е доста интересен прелистувач. Се што сакате од друштвените мрежи, пред се Facebook, го имате на еден клик од вас, пријателите од лево, фидовите од десно, сурфањето на интернет пред вас… Прелистувачот е во затворена бета, но секој корисник кога ќе добие пристап добива неколку покани кои ги праќа кон другите корисници. (tnx Митко за поканата)

Прочитај повеќе

Со четвртата бета на Mozilla Firefox 4 се претставија две интересни опции. Првата е Panorama опцијата, претходно позната како Tab Candy, со која се групирараат табовите. Пример, ако имате отворено десетина табови (јазичиња) ќе можете да ги организирате само со повлечи-и-спушти.

Прочитај повеќе