Со години наназад, itch.io се истакнува како продавница на инди игри. На располагање имате илјадници инди игри од најразлични жанрови, а во последно време, многу од нив станаа апсолутно бесплатни, сè со цел да ја промовираат кампањата „Самоизолација на буџет“. Преку следниот линк, точно можете да видите кои игри се бесплатни. Штом најдете нешто што […]

Прочитај повеќе

Assemblio е хрватски сервис кој на своите корисници им овозможува да склопат десктоп компјутер за одреден буџет. Сервисот им овозможува на корисниците паметно да ги инвестираат своите пари, притоа креирајќи го компјутерот од најдобрите компоненти кои се достaпни за сумата што ја предвиделе. Може да се одреди кои перформанси на компјутерот се најважни со неколку […]

Прочитај повеќе

Сите ние располагаме со некаков буџет, најчесто месечен, кој го трошиме за основните работи и работи кои баш и не мора да ги купиме. Во период кога скоро секаде финансиите не се баш најдобри, добро би ни дошло да имаме увид на што ги трошиме парите и на што би можеле да заштедиме. Додека денес […]

Прочитај повеќе

Трети декември е датумот кога се одржува годишниот хакатон за отворени податоци. Во основа ова е еднодневен настан што се одржува во разни градови во светот на кој хакерите се собираат со цел да создадат апликации и презентации од отворени јавни податоци. Последново се однесува на податоци кои ги прибрале различни државни служби (како на […]

Прочитај повеќе

Мобилната телефонија, па автомобилската индустрија се водечките индустрии кога се работи во рекламирањето со веб медиуми. Најголемо рекламирање е забележано во ланскиот април кога се потрошени 10.70% од 1.280.438  евра од бруто буџетот за рекламирање во 2010-та, покажува истражувањето на Httpool Macedonia и Ipsos Strategic Puls. Поделено според веб медиумите, дури 66.82% се забавни портали […]

Прочитај повеќе

Празници се, Нова година, а потоа и Божиќ. Пола Македонија е на Facebook каде ќе се споделуваат честитики, слики и импресии од празниците. Сигурно ова, ќе се согласите, е одлична шанса да го рекламирате својот локален бизнис, продукт или услуга на огромна публика зависно од буџетот.

Прочитај повеќе

Патоказ, Virtuelno SK и MyBudget се Android апликациите кои ги освоија првите три места на One предизвикот. Сите три апликации добија интересна парична награда, а креаторот на првонаградената Патоказ, Јосип Јосифовски, ќе патува во Лондон во посета на седиштето на произведувачот на мобилни HTC.

Прочитај повеќе