JioPhone Next е нов паметен телефон изработен од индиската компанија Jio Platforms. Компанијата е во сопственост на најбогатиот Индиец, Мукеш Абрани, но она што е поинтересно е дека Google и Facebook се стратешки инвеститори во компанијата и поседуваат 7,73, односно 9,99 отсто од акциите. ЈioPhone Next доаѓа со супер оптимизирана верзија на Android, a фокус […]

Прочитај повеќе