Имате Windows 10 на вашиот компјутер, но не сте некако задоволни со неговата брзина? Ова се 3 совети кои би можеле да ви помогнат значително да се забрза севкупното искуство! 1. Ограничете ги програмите кои автоматски се вклучуваат, a избришете го она што не ви го треба Одредени програми не ви се воопшто потребни, а […]

Прочитај повеќе

Во време кога онлајн учењето и работа од дома се во ек, имање стабилна и брза конекција е од особена важност. SpeedTest Master е корисна алатка за тестирање на брзината на конекцијата, но и за пронаоѓање можни проблеми поврзани со неа. На брз начин, можете да ја измерите брзината, како и да добиете интересни примери […]

Прочитај повеќе

Секојдневно добивате мејлови и барате некое решение кое ќе ви помогне да бидете временски-поефикасни во нивното одговарање? Reply Ninja би можел да ви излезе во пресрет, во случај да ви одговара начинот на кој е осмислен. Reply Ninja не е ништо повеќе од суптилно проширена алатка за копирање и префлување текст. Секојпат кога ќе сакате […]

Прочитај повеќе

Ако отсекогаш сте имале компјутер кој бавно ги извршува сите, па дури и оние наједноставните, обврски, тогаш она што се препорачува е инвестиција или во хардверска надградба или во купување нов компјутер. Но, доколку вашиот компјутер одеднаш започнал со сомнително ползење, ситуацијата би можела да биде сосема поразлична и, обично, проблемот може да биде, пронајден, […]

Прочитај повеќе

Знаете дека имате проблем доколку вашето PC често замрзнува. Таквото нешто обично е последица на некој програм или системски процес кој ги цеди и последните слободни ресурси со кои машината располага. Кај помоќните компјутери ова не е толку забележително како кај постарите или послабите компјутери кои кријат 2GB RАМ под хаубата, или помалку. Како главна […]

Прочитај повеќе

Windows 10 има корисна алатка која наводно го забрзува вашиот компјутер при играње видео игри. Game Mode е дополнителен труд од страна на Microsoft подобро да се оптимизираат игрите така што се отсекува пристапот до ресурси кои се непотребни за време на играта и се врши приоритизација на ресурсите за извлекување повисоки перформанси при играњето. […]

Прочитај повеќе

По подолго време користење, инсталирање и бришење најразлични програми и игри, оперативниот систем знае да фрустрира или, во најмала рака, разочара со успорената функционалност. Во тие ситуации, обично се прави една од три работи. Помирување со судбината и непреземање ништо, форматирање на хард дискот и инсталирање на свежа копија или користење на соодветна алатка за […]

Прочитај повеќе

Ако корисниците преку паметните телефони ги повикуваат такси возилата на Uber, компанијата ги користи телефоните за проверка на брзината на возачите, јави The Next Web, повикувајќи се на информација од компанијата. Сензорите во телефоните нудат одлична можност за проверка на брзината и начинот на кочење. Компанијата нема постојано да ги прибира податоците од сензорот, но […]

Прочитај повеќе

Google работи на следната генерација на интернет конекција која ќе биде 1.000 пати побрза од таа што е достапна во моментов за корисниците. „По еден гигабит, ќе имаме 10 гигабита. Па компанијата веќе работи на 10 гигабити“ изјави Патрик Пичет од Google, на конверенцијата Goldman Sachs Technology and Internet во Сан Франциско. „Поголемата брзина ќе […]

Прочитај повеќе

Брзината на вчитување на сајтот игра огромна улога во корисничкото искуство, а од пред некое време и во рангирањето на интернет пребарувачите. Доколку вашиот сајт има проблеми со својата брзина, дали заради неподсреден код или заради лош хостинг провајдер, ќе се соочите со голем број на незадоволни корисници и поплаки. На веб постојат неколку интересни […]

Прочитај повеќе

Firefox 6 своето официјално претставување ќе го има во текот на оваа недела, но интересно е тоа што новата верзија на овој веб прелистувач е веќе достапна за преземање. Доколку сакате порано да ја имате новата верзија, тогаш можете да ја преземете од FTP серверот на Mozilla, и е достапна за Windows, Mac, и Linux. […]

Прочитај повеќе

Покрај екстензиите, Google објави и веб базирана, достапна преку секој десктоп прелистувач, Page Speed алатка за оптимизирање на брзината на веб страните, за рангирање на брзината на сајтот и давање сугестии за како да се подобри истиот.

Прочитај повеќе