Коментарите на Instagram-страницата на пејачката Бритни Спирс бeа користени од сајбер-крадци за кoординирање на напади, јави BBC. Дел од коментарите кои наликуваат на спам, а по нивното трансформирање во код ги пренасочува посетителите. Instagram профилот на пејачката не единствен кој го користеле хакерите кои „под контрола“ имаат повеќе страници. Овие коментари напаѓачите ги користат за управување […]

Прочитај повеќе