Од 29 октомври па се до 4 ноември во Скопје се одржува изложба на интерактивна уметност „PlayUK Arcadia 2018“. Сепак  најверојатно најинтересниот дел за нас се одржува од 2 до 4 ноември. Настанот е во организација на Британскиот совет, а настани има во Музејот на современа уметност и Младинскиот културен центар. PlayUK е платформа на Британски […]

Прочитај повеќе

Western Balkan Startups организира обука за млади претприемачи од регионот. Курсевите се дизајнирани од британската агенција за иновации Nesta, а ги организира British Council. Тренингот се одржува од 10 до 23 јануари во Holiday Inn, Скопје, а можат да се пријават заинтересирани помеѓу 21 и 30 години кои имаат солидни познавање од англиски јазик. Најдобрите […]

Прочитај повеќе

Застрашувачки. Порнографија. Сајбер малтретирање. Кражба на лични податоци… ова се популарните теми денес, 08 февруари 2011, на светскиот Ден за детската интернет безбедност.

Прочитај повеќе