Авиопревозникот British Airways е пред најголемата казна која досега е изречена по GDPR. Компанијата се соочува со казна од 230 милиони долари (189,30 милиони фунти), што ако се изрече ќе биде рекорд, пренесе BBC. Причина за казната е пробивањето на заштитата на сајтот на British Airways и крадење на податоците на 500 000 корисници. Од […]

Прочитај повеќе

Хакерската група која неодамна ја проби заштитата на British Airways повторно напаѓа. Овој пат жртва се корисниците и купувачите на Newegg. Групата успеа да вметне неколку линии код со кој ги прибираше податоците на корисниците. Повторно дел од податоците кои се украдени се од платежните картички на купувачите. Хакерите имале пристап до чувствителни податоци од […]

Прочитај повеќе

Најверојатно ви е позната филмската приказна во која на неколку секунди од катастрофа некој се спрепнува и го исклучува кабелот за струја. Ова се случи неодамна во British Airways, а летовите на компанијата беа откажани. Серверите на компаниајта останаа без напојување, а летовите беа откажани. Над 700 летовите на над 75.000 патници беа откажани. Се […]

Прочитај повеќе