Огромна табла закачена на комбе кое се вози по улиците на Лондон ги поканува сите стартапи да се преселат во Берлин. Главна причина за ова е #Brexit, бидејќи постои можност британските компании да го изгубат пристапот до отворениот европски пазар. „Драги стартапи, останете мирни и преселете се во Берлин“, гласи пораката на комбето. Можеби билбордот […]

Прочитај повеќе

#Brexit сè уште е во центарот на вниманието на светот, откако Велика Британија изгласа да се отцепи од Европската Унија. Зад одлуката стојат различни причини, идеали и лобирање, дури и кај претприемачите и стартапи кои сега се загрижени поради оваа одлука, постои поделеност. Неизвесноста за што ќе се случи по #Brexit е поголема бидејќи Британија во […]

Прочитај повеќе