Apple и Googlе се двата највредни брендови, а во првите десет на листата на Interbrand се и Microsoft, IBM, Samsung и Amazon. Четири од овие компании Apple, Google, IBM и Microsoft петти пат по ред се наоаѓаат во првите 10. На листата Топ 100 брендови има простор и за: Intel, Cisco, Oracle, HP, FAcebook, eBay, […]

Прочитај повеќе

Во ноември минатата година, Google дозволи креирање бренд страници на друштвената мрежа Google Plus. Oвие Google+ страници се наменети за компании, производи, организации, познати личности итн., и наликуваат на фан страниците на Facebook. Многу македонски компании на почетокот потешко се снаоѓаа во креирањето на фан страница на Facebook за нивниот бренд, производ или фирма и […]

Прочитај повеќе

LinkedIn им даде на брендовите нови опции за да се промовираат себе си и своите продукти. Брендовите сега ќе можат да додаваат препораки за продукти и сервиси, да си ги излистаат продуктите, за закачат мултимедија за продуктите и има модул за мрежа од препораки. Компаниите кои ќе дозволат рецензија на нивен продукт, ќе можат да додадат во своите реклами на мрежата дека се препорачани од корисник.

Прочитај повеќе