Поголемиот дел од корисниците ги прифаќаат брендовите на Facebook, 39 отсто твитаа за брендови, 58 отсто имаат кликнато Like на фан страна, а дури 41 отсто од корисниците имаат споделено содржина од бренд, се вели во инфографикот на Ask your target market за како брендирањето функционира на друштвените мрежи, пред се на Twitter и Facebook. […]

Прочитај повеќе

Twitter претстави нов редизајниран интерфејс и за прв пат претстави нови профили кои компаниите ќе можат да си ги брендираат, и кои по функционалноста и по изгледот потсетуваат на Facebook фан страните. Всушност целиот редизајн на Twitter наведува дека оваа друштвена мрежа за твитање во 140 знаци размислува да стане сериозен конкурент на Facebook. Според […]

Прочитај повеќе

ИТ компаниите IBM, Apple и Microsoft на чело со Google остануваат на првите места на листата „100-тe највредни брендови“ на Milward Brown, одел за маркетинг истражувања на WPP.

Прочитај повеќе

Google трета година по ред е највредниот бренд во светот, вели Millward Brown, компанија која се бави со бренд и маркетинг истражувања. Најновото нивно истражување покажува дека Google брендот вреди над 100 милијарди долари, што ги прави првиот бренд што ја достигнал таа бројка.

Прочитај повеќе