Контроверзниoт Pirate Bay продолжува да и пркоси на цензурата. Пиратскиот сајт вели дека има подготвено околу стотина IP адреси преку кои корисниците можат да ги заобиколат блокадите од холандските и британските интернет провајдери. Неодамна неколку судови под притисок на холандската анти-пиратска група, BREIN, им наредија на интернет провајдерите да го блокираат пристапот до пиратскиот сајт. […]

Прочитај повеќе

Анти-пиратските претставници на забавната индустрија, BREIN, го убедија холандскиот Суд од Хаг да им нареди на пет интернет провајдери да го блокираат контроверзниот Pirate Bay, пренесува Torrent Freak. Доколку во рок од 10 дена провајдерите не ги блокираат IP адресите и 20 домени на Pirate Bay, ќе бидат казнети со 250.000 евра. BREIN од 2010 […]

Прочитај повеќе

Холандскиот суд му нареди на популарниот торент сајт Mininova.org да ги избрише сите .torrent фајлови кои ги прекршуваат авторските права или ќе плати казна од 5 милиони евра, по 100 евра за секој пиратски торент. Mininova беше тужена од холандската анти-пиратска организација BREIN, која ги штити авторските права на музичката и филмската индустрија.

Прочитај повеќе