Македонската ИТ компанија Bransys се пласира во втората фаза на најголемиот бизнис натпревар во Европа, Европските бизнис награди заедно со уште 14 поголеми компании од Македонија. Во прва фаза на овој натпревар победниците ги избира стручно жири. Во натпреварот учествуваа 33.000 учесници од 34 држави. Технологијата на која работи Bransys е софтверско решение за следење и управување […]

Прочитај повеќе

На последниот Startup Grind Skopje за 2015-та (и се надеваме на уште вакви собири каде се дискутира стартап културата и претприемништвото), гостуваше Бранко Трајковски, основачот на Bransys и на новиот стартап Claxi. Claxi e мобилна апликација за повикување на поевтино такси. И ако помисливте дека се работи за македонска верзија на популарниот Uber, тогаш сте […]

Прочитај повеќе

Закажан е последниот Startup Grind Skopje за 2015-та година. Датумот е 18-ти декември, петок, во Јавна соба, а честа да ја затвори сезоната ќе ја има Бранко Трајковски, основач на Bransys и на Claxi, апликација за превоз кој може слободно да ја наречеме „македонскиот Uber“. Г. Трајковски ќе говори „како од гик да се претворите […]

Прочитај повеќе