Apple стана највредниот бренд во светот со 82 отсто раст во вредноста која сега е над 153 милијарди долари, надминувајќи го Google кој четири години беше на првата позиција.

Прочитај повеќе

ИТ компаниите IBM, Apple и Microsoft на чело со Google остануваат на првите места на листата „100-тe највредни брендови“ на Milward Brown, одел за маркетинг истражувања на WPP.

Прочитај повеќе

Google трета година по ред е највредниот бренд во светот, вели Millward Brown, компанија која се бави со бренд и маркетинг истражувања. Најновото нивно истражување покажува дека Google брендот вреди над 100 милијарди долари, што ги прави првиот бренд што ја достигнал таа бројка.

Прочитај повеќе