Во изработка се брендирани страни преку кои рекламните агенции ќе можат да споделат соодветни пораки, според извори запознаени со ситуацијата, пишува Marketing Magazine.

Прочитај повеќе

Google трета година по ред е највредниот бренд во светот, вели Millward Brown, компанија која се бави со бренд и маркетинг истражувања. Најновото нивно истражување покажува дека Google брендот вреди над 100 милијарди долари, што ги прави првиот бренд што ја достигнал таа бројка.

Прочитај повеќе