Souncloud е лансиран во 2008-та година, достигнувајќи еден милион корисници 100 дена потоа, за сега да ја достигне и бројката од 3 милиони.

Прочитај повеќе

<Надополнето 07.12.10> Apache Software фондацијата го прифати предлогот (види првичен текст) да го развие подобро и покомплетно Wave проектот откако Google се откажа од него и го отвори кодот. Сега познат како Apache Wave ќе стане проект изработен од заедница на програмери за слободниот софтвер.

Прочитај повеќе