Компанијата NuTonomy која започна со тестови на автономните возила во Сингапур, наскоро почнува со тестови и во САД. Тестовите се во градот во кој е основана и работи компанијата, Бостон. Компанијaта тестира систем за автономност, а возилото ќе биде тестирано во индустрискиот парк во Бостон. Тестовите се слични како и тестовите во Сингапур кои се […]

Прочитај повеќе