WordPress како платформа за менаџирање содржина добар дел од својата популарност им ја должи на одличната заедница од програмери кои креираат додатоци, т.е. екстензии. Овие додатоци се најразлични и често програмерите ги креираат првин за да си помогнат себеси. Тоа беше и причината што Борис Кузманов си направи своја екстензијата sTRASHo, со која може побрзо […]

Прочитај повеќе

Борис Кузманов и фондацијата Метаморфозис го претставувија Wordpress плагинот (plugin) со кој ќе имате можност да додадете копче за пријавување на напис на македонскиот агрегатор за вести Ping.mk. Плагинот е развиен од страна на Борис Кузманов, кој најави дека следната верзија ќе ја има можноста и за интегрирање на копче кое овозможува гласање на написот.

Прочитај повеќе