Тест тунелот за супер брз превоз на Boring Company од декември ќе биде оперативен. Веста како и вообичаено доаѓа од твитер-профилот на Илон Маск. Всушност објавата има и нешто подетални податоци. Судејќи по објавата тунелот е ископан, а официјално ќе биде пуштен на 10 декември. Што е направено, а што ќе треба да се доправи […]

Прочитај повеќе

Ова супер кусо видео од Boring Company е првиот тест на Hyperloop тунелите и санките со возило. Како возило компанијата го искористи луксузното електрично возило од Тесла Model X. Она што може да го забележиме е дека Model X е поставен на подвижна подолога која го поместува низ тунелот. Теоретски, оваа подлога треба да левитира […]

Прочитај повеќе

Компанијата за масовен превоз на Илон Маск, Boring Company, го доби првиот официјален договор со некој град. Чикаго е првиот град кој на компанијата официјално и го додели првиот договор. Администрацијата на градоначалникот Рам Емануел ја одбра компанијата на г. Маск за своите потреби. Транспортниот систем кој ќе го изработи компанијата треба да овозможи превоз […]

Прочитај повеќе

Илон Маск на Instagram сподели дел од напредокот на The Boring Company. Компанијата со супер брзи тунели ќе се обидe да ја намали градската гужва и да го скуси патувањето. Компанијата веќе започна со изградба на тунелот во Лос Анџелес, а од постот на Instagram може да видиме прво видео на лифтот со кој се […]

Прочитај повеќе

Hyperloop е концепт за нов револуционерен јавен превоз. Само 30 минути ќе бидат потребни за патување од Њујорк до Вашингтон, доколку Илон Маск успее да ја реализира својата визија. Г. Маск на Twitter откри дека доби вербална дозвола за градење на Hyperloop помеѓу овие градови. Линијата ќе ја изгради новата компанија The Boring Company и […]

Прочитај повеќе