Авион управуван од вештачка интелигенција – Alpha, успеа да победи двајца пилоти во симулација. Вештачката интелигенција беше во одбранбена улога и управуваше со четири авиони во одбрана на западниот брег на САД. Двајца искусни пилоти во пензија беа напаѓачите кои управуваа со подобри авиони. Вештачката интелигенција успеа да ги избегне нападите на луѓето, и да […]

Прочитај повеќе