Во 2007 година Федералното биро за истрага на СAД, или FBI, креираше лажен веб сајт со чија агентите ги следеа осомничените за можен бомбашки напад врз Timberline High School. Сајтот е креиран да наликува на Seattle Times, a FBI го искористи за да рашири софтвер со кој ќе ги следи осомничените, велат податоците кои доаѓааат […]

Прочитај повеќе

Федералното истражно биро на САД (FBI) е загрижено дека автономните автомобили би можеле да се користат за бомбашки напади. Документи на FBI до кои дојде Guardian покажуваат дека агенцијата сериозно разгледува неколку „кошмарни“ сценарија. Автомобилите кои самите би се возеле дополнително би можеле да и ја отежнат работата на полицијата, бидејќи криминалците би можеле безбедно […]

Прочитај повеќе

Првите вести за експлозија на две бомби во Ritz Carlton и Marriott хотелите во Џакарта, Индонезија кои се случија во раните утрински часови во петокот, се појавија на сервисот за микро-блогирање. Според австралискиот весник ABC News, првиот твит за бомбардирањето бил од Даниел Тумива, кој твитал преку Ping.fm сервисот кој служи за постирање на друштвените мрежи преку мобилен.

Прочитај повеќе