Facebook има навистина лоша недела. Компанијата е соочена со повлекување или паузирање на голем дел до рекламите. Најголемите огласувачи Coca-Cola, Starbucks, производителот на сапуните Dove, Ben & Jerry сладоледите, Arc’teryx, Honda, Levi Strauss, Patreon, Upwork и Verizon се дел од компаниите кои ги повлекуваат рекламите во јули од најголемата друштвена мрежа. Дел од огласувачите се […]

Прочитај повеќе

Од страв дека интернетот во Австралија ќе стане регулиран и цензуриран како во Кина, австралиските корисници започнаа бојкот со гасење на интернетот.
 
Австралиските власти сакаат да воведат филтри за содржина на сите интернет провајдери во земјата и со тоа да ја блокираат сета незаконска содржина како детска порнографија, пиратерија, насилничка содржина… но internetblackout.com.au вели дека тие филтри нема да ги заштитат децата и дека ова е опасен преседан.

Прочитај повеќе