Трета успешна македонска Greenlight игра на Steam. По Excubitor и BOB RG 42, хорор авантурата Wounded ќе биде достапна на Steam. Патот на Wounded до издавањето не беше лесен. Сепак упорноста и ентузијазмот на Workbench Studios е можеби и вистински позаказател за она што е потребно за успех. Workbench имаа две неуспешни кампањи – една на […]

Прочитај повеќе

Правата игра на битолското студио Karton Games, BOB RG 42, ги исполни условите на Steam Greenlight и ќе биде може да се продава на најголемата дигитална продавница за игри. По Excubitor и Raining Blobs кои го пробија мразот на Steam, BOB RG 42 ќе биде нова игра, која овој пат доаѓа од битолскиот Game Developers Hive. […]

Прочитај повеќе

BOB RG 42 е видеоигра креирана од македонското студио Karton Games, составено од двајца 20 годишни ентузијасти, Ферди Јајаи и Никола Ванчоски. Ферди е задолжен за графиката, а Никола за програмирањето. „Ова ни е прва игра што стигнала до Steam, претходните игри беа прототипи и game jam игри. Играта засега е само на Steam, a понатаму размислуваме […]

Прочитај повеќе