Со PayPal го промени платежниот сектор, со Tesla Motors покажа дека електричните возила имаат иднина, а со Space X сака да стигне на Марс. Секако зборуваме за Илон Маск, претприемач кој неколку пати ги инвестирал своите средства во проектите на кои работел. Епизодата на Risk Takers посветена на Илон Маск е постара, но ако сте […]

Прочитај повеќе