Проблемот со загадениот воздух во градовите во Македонија, во зимскиот период не е решен. Дури и во моментов загадувањето во вечерните часови во Скопје е високо. Поставените мерни станици помагаат да се направи груба проценка на загадувањето, но за поточни податоци едноставно, не се доволни. Bloom е нов преносен сензор кој може да мери различни соединенија […]

Прочитај повеќе