Новата платформа за блогирање, Medium, стартувана од Еван Вилијамс кој го направи и продаде Blogger на Google, и кој е ко-основач на Twitter, сега доби iPhone апликација преку која ќе може да ги читате блог постовите, но не и да постирате текстови. Според г. Вилијамс, Medium треба да ги промени блоговите (повторно, по Blogger) и […]

Прочитај повеќе

Kорисниците на Opera кои имаат свои блогови на Blogger, кој е во сопственост на Google, почнаа да добиваат известувања дека прелистувачот што го користат не е повеќе поддржуван од нивниот сервис. Во пораката, Google напоменуваат дека некои делови од Blogger нема да работат и дека корисниците ќе имаат проблеми. Оваа известување прв го забележа Боб […]

Прочитај повеќе

Google неодамна најави промена на Google Reader која ќе овозможи овој сервис да се интегрира со Google+, a сега постои голема веројатноста дека Google ќе го интегрира Google+ и со платформата за блогирање Blogger, и со тоа да продолжи да ја интегрира друштвената мрежа во сите свои сервиси. Шпекулациите дека Google ќе го интегрира Google+ […]

Прочитај повеќе

Flickr, популарната страница за споделување на фотографии, релативно бавно внесува нови промени. Во оваа нивна надградба, конечно овозможија повеќе можности за споделување, кои ќе ви олеснат да ги дистрибуирате вашите слики низ мрежата.

Прочитај повеќе

Blogger на Google доби модерен редизајн. Како што велат на официјалниот блог, 2010 беше голема година за Blogger, а Google ветува дека 2011 ќе биде уште поуспешна.

Прочитај повеќе

Неодамна Google ја претстави Blogger Template Designer, навистина кул и лесна алатка со која секој може да си го персонализира дизајнот на блогот на Blogger платформата.

Прочитај повеќе