Виртуелната реалност е поблиску од било кога. Иако хардверот има неверојатни можности, сепак недостатокот на содржини го прави преминот поголем предизвик. Токму тука Google ќе се обиде да ги надмине проблемите со Blocks. Станува збор за алатка која овозможува креирање на 3Д објекти за виртуелната реалност. Алатката е бесплатна, а наменета е за развој во […]

Прочитај повеќе

(„Производ на денот“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница на едукатори да го модернизираaт образованието. Ако ви се допадна овој пост, посетете го блогот на Brainster. Ако ја поддржувате оваа иницијатива споделете со пријателите) Blocks е првиот модуларен паметен часовник во светот. Неговиот watchface или Core како што го нарекуваме, е […]

Прочитај повеќе