Југотон најави на својот Facebook профил дека ќе го има третото продолжение на култната игра Diablо во својата продавница на денот кога и официјално ќе биде пуштена играта – 15-ти мај. За многумина кои не се во можност да ја купат дигиталната копија од сајтовите на Blizzard, физичката копија останува единствена алтернатива. Jуготон вели дека […]

Прочитај повеќе

Пред дваесет години, три штотуку дипломирани студенти на UCLA решиja да отворат своја компанија за видео игри. Нивната цел беше да прават добри видео игри и да се забавуваат додека го работат тоа што го сакаат. Компанијата е основана под името Silicon & Synapse од основачите Мајкл Морхајм, Ален Адам и Френк Пирс кои во […]

Прочитај повеќе

Едно од најголемите и највлијателните гејминг студија Blizzard наполни 20 години. Студиото стартувано од 1991-ва по Silicon & Synapse ги направи неверојатните гејминг хитови: the Lost Vikings, Diablo, Starcraft, Warcraft и најмасовната онлајн игра Wolrd of Warcraft, а наскоро се очекува и Diablo 3 и новата онлајн игра Titan за која Blizzard вели дека ќе биде поголема од WoW бидејќи „ја знаат, веќе ја играат“.

Прочитај повеќе