Српскиот дневен весник Блиц денеска слави 17 години од своето основање, по овој повод редакцијата денешното издание на весникот ќе го издаде во 3Д-формат.  3Д-изданието доаѓа на 56 колор страни и специјални очила со кои читателите ќе можат да гледаат 3Д визуелизации и слики. „Се започнува со пронаѓање на адекватни објекти и агли за фотографирање […]

Прочитај повеќе

Истражувајќи кои фотографии им се допаѓаат на луѓето, OkCupid дојде до интересен податок – iPhone корисниците имаат двојно пати повеќе секс од корисниците на Android, што според друштвената мрежа за состаноци е „статистички податок дека корисниците на iPhone не се само подебувани од Apple.“

Прочитај повеќе

ИТ блогот Gizmodo го рецензираше iPhone 4G неколку месеци пред официјалната најава за уредот. Gizmodo платил 5.000 долари да го добие примерокот за кој се вели дека Apple-ов инжинер го изгубил во бар, и сега Аpple си го бара назад заканувајќи се со тужба.

Прочитај повеќе